SUBSIDIE
DE STAD ANTWERPEN GEEFT SUBSIDIE VOOR HET ONVRUCHTBAAR MAKEN EN HET CHIPPEN / REGISTREREN VAN UW HUISKAT UITERLIJK TOT 31 DECEMBER 2022

Hebt u een kat? Dan moet u die onvruchtbaar laten maken vóór de leeftijd van 5 maanden. Ze moet ook een chip krijgen en geregistreerd worden in de databank CatID.

Ook wie een kat weggeeft of verkoopt, moet deze ingrepen laten uitvoeren.

Bent u gedomicilieerd in de stad Antwerpen (district Antwerpen, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem of Wilrijk) dan komt u in aanmerking voor de subsidie.

Vroeger kon u maar gedurende 1 maand een subsidie aanvragen om uw kat te laten chippen en registreren. De subsidie voor het onvruchtbaar maken van een kat kon u wel het hele jaar aanvragen. Vanaf nu kunt u beiden gecombineerd het hele jaar door aanvragen.

42 of 22 euro subsidie

Als u beide ingrepen laat uitvoeren door een erkende dierenarts krijgt u een subsidie van 42 euro (kattin) of 22 euro (kater). Als u één van de ingrepen al in het verleden liet uitvoeren, kunt u nu nog een subsidie aanvragen voor de andere ingreep. U moet dan wel bewijzen dat de andere ingreep al werd uitgevoerd voor 1 januari 2019.

WAAROM CHIPPEN, REGISTREREN EN ONVRUCHTBAAR MAKEN?

Hierdoor gaan ze niet zwerven en zich voortplanten. Baasjes worden sneller met hun huisdier verenigd en de stad moet de kosten voor hun verzorging en huisvesting niet dragen.

Verdere info omtrent de subsidie vindt u op: http://www.antwerpen.be Meer voordelen van onvruchtbaar maken en chippen vindt op onze webpagina "chips" en "sterilisatie"
Naar boven