Subsidie
EEN ONVRUCHTBARE HUISKAT ZONDER FINANCIËLE KATER!!!

De toestand van de overbevolkte asielen is dramatisch. Al jaren vragen, smeken we om poezen en katers steriel te laten maken, blijkbaar zonder veel resultaat. De asielen kunnen de overvloed van poezen niet aan. Gevolg: er moeten jaarlijks duizenden poezen ingeslapen worden.

We horen steeds opnieuw dezelfde verhalen:

  • “Sterilisatie – castratie is onnatuurlijk“
  • “Een nest kittens is leuk voor de kinderen“
  • “We hebben al voldoende kandidaten voor de kittens“

De antwoorden hierop zijn nochtans eenvoudig en realistisch:

  • Is het natuurlijk dat er duizenden poezen moeten ingeslapen worden?
  • Vinden de kinderen het leuk als de schattige kittens na 8 weken weg moeten? Pedagogisch is het beter kinderen de realiteit te vertellen, ze eventueel mee te nemen naar een asiel.
  • Een poes is 64 dagen drachtig, kittens mogen weg na 8 weken. Na die 4 maanden haken de kandidaat-adoptanten meestal af. Ze hebben al een poes, ze vertrekken met vakantie enz.

Leken zijn er zich misschien niet bewust van, of nemen het niet ter harte dat de mensen van de dierenbescherming onder enorme druk staan: gezonde dieren moeten laten inslapen, dieren ziek zien worden van stress door overbevolking, het weegt psychisch zwaar.

Zeer belangrijk is het feit dat niet-steriele poezen het risico lopen besmet te worden met het FIV-virus (kattenaids) of het FeLV-virus (kattenleucose). Sterilisatie / castratie biedt niets dan voordelen zie artikel sterilisatie

In een hopelijk zeer succesvolle poging om nog meer dierenleed te voorkomen, besloot schepen van dierenwelzijn Luc Bungeneers, in samenspraak met de Adviesraad voor dierenwelzijn, vanaf 1 mei 2009 een subsidie te verlenen aan de Antwerpse gezinnen die hun huispoezen laten steriliseren / castreren. Er kan een tussenkomst aangevraagd worden van 30 Eur voor een kattin en 10 Eur voor een kater.
De huidige schepen voor dierenwelzijn, Mevrouw Nabilla Ait Daout heeft dit initiatief voortgezet.

Volledige informatie hierover vindt U op de website van de stad www.antwerpen.be (typ in de zoekfunctie “sterilisatie” of “castratie”). U kunt ook terecht bij de dienst dierenwelzijn tel. 03 338 36 60

We vestigen er de aandacht op dat personen die een minimuminkomen hebben, voor alle medische zorgen van hun dier terechtkunnen bij het dispensarium Nello & Patrasche, Sint Bernardsesteenweg 424, 2020 Antwerpen. Toelatingsvoorwaarden vindt U op
http://http://www.sfprlaurent.be/nl of tel. 03 216 29 60.

Naar boven